Wie ben ik?

Mei 2016. Mijn eerste kennismaking met Mexico, niet wetende dat het mijn vaste verblijfplaats zou worden. Ik was om. Binnen enkele maanden zat ik in het vliegtuig om een half jaar van het land te genieten. Maar daar bleef het niet bij.

Ik keerde terug naar Nederland, maar ik miste de vrijheid, de cultuur én 365 dagen (ongeveer) heerlijk weer. Dus ging ik terug, deze keer voor vast. Mexico is voor mij altijd magisch geweest. Keer op keer ontdek ik nieuwe plekken, ontmoet ik bijzondere mensen en leer ik de cultuur beter kennen. En dit wil ik met jou delen. Op deze website breng ik mijn twee passies samen: schrijven en Mexico.

Ga jij binnenkort naar Mexico en wil je écht alles uit je vakantie halen? TravelMexico.nl is er om jouw te helpen. Wil je op de hoogte blijven van mijn belevingen of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe het is om als Nederlands meisje in Mexico te leven? Ik vertel je graag over ‘mijn’ Mexico.

Roos in het kort
Ik ben Roos Jansen, afgestudeerd journalist en was voorheen zowel in Nederland als Mexico werkzaam als reisredacteur. Momenteel werk ik vanuit Mexico, voornamelijk als freelance tekstschrijver en journalist. Na een half jaar in Engeland te hebben gestudeerd, bleek Mexico niet zo ver weg meer. Per toeval kwam ik in het land terecht, om het vervolgens niet meer los te kunnen laten.