Trek erop uit en ontdek Cozumel

Wuivende palmbomen aan de ene zijde en aan de andere zijde de wilde oceaan. Cozumel is prachtig en vraagt erom om ontdekt te worden. Hoe je dit doet? Huur een auto of een scooter en trek er op uit!

Het eiland Cozumel ligt voor de kust van Playa del Carmen en bereik je in slechts 45 minuten met de ferry. Het is een van de eilanden die je gemakkelijk (zelf) kunt ontdekken. Huur een auto, een scooter of boek een tour en je leert binnen no time dit eiland kennen.

Snorkelen & duiken
Cozumel is geen strandeiland, maar wél een prachtige plek om te snorkelen en duiken. Het wordt zelfs gezien als een van de mooiste duikspots ter wereld… Dat is natuurlijk niet voor niets. Er zijn verschillende tours die je kunt boeken, waaronder de drie riffen Palancar, Colombia en El Cielo.

Huur een auto
Maar wat kun je precies van het eiland verwachten? Mijn aanrader is een auto of een scooter huren en er op uit trekken. De wegen zijn goed en er is weinig verkeer, waardoor het makkelijk is om hier zelf de weg op te gaan. Een auto kun je huren voor gemiddeld duizend pesos en een scooter kost je zo’n 400 pesos.

Let er echter wel op bij welk bedrijf je het huurt en welke documenten je daar voor nodig hebt. In de meeste gevallen vragen ze een creditcard of paspoort als borg.

Een rondje rijden
Je kunt gelukkig niet zo makkelijk verdwalen op het eiland, omdat er maar een hoofdweg is. In ongeveer twee uur rijd je het eiland rond. Een aanrader om te stoppen is bij The Moneybar. Dit restaurant ligt aan zee en heeft een mooi rif voor de kust, waar je gemakkelijk kunt snorkelen. Na je lunch spring je dus zo de zee in, om vervolgens te relaxen op een van de zonnebedden.

Rijd je een stukje verder, dan kom je langs een strand waar de zee vrij ruig is, aan de kant van de oostkust. Enkele keren heb ik hier zelfs mensen zien surfen. Wil je even genieten van de zon en de zee? Maak dan zeker een stop op het strand.

Je zult nog langs talloze andere barretjes en restaurantjes komen onderweg. Mijn aanrader is om gewoon lekker te rijden en te stoppen wanneer je zelf wilt, zo kom je op de meest onverwachte plekjes!

Cruisetoerisme
Cozumel is een populaire aanlegplaats voor cruiseschepen. Gelukkig is het eiland nog niet overspoeld door het toerisme, waardoor je er weinig last van zult hebben. Het verklaart echter wel waarom er zoveel juweliers zijn op het eiland.

CozumelGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *