The Holbox Experience

Terwijl ik langzaam door het ondiepe water loop, zie ik in mijn ooghoek iets voorbij zwemmen. Ik kijk snel om en geloof mijn ogen bijna niet: een groep van vier roggen zwemt op een steenworp afstand langs me. Dít is Holbox. 

Isla Holbox is een van mijn favoriete bestemmingen. Simpel gezegd: er is niets. Het is een plek waar je van alles voorzien bent, maar tegelijkertijd weinig nodig hebt. Witte stranden, fijne beach bars en de meest fantastische muurschilderingen geven dit eiland de charme waar iedereen voor bezwijkt.

Er zijn nagenoeg geen auto’s op het eiland. De voertuigen die er wel rijden leveren voornamelijk producten als eten af. De wegen zijn van zand en het handigste om je te verplaatsen is per golfkar(taxi), fiets of te voet.

Beach time! 
De stranden op Holbox zijn wit, uitgestrekt en vooral heel erg tropisch. Het water heeft, als de weersomstandigheden goed zijn, een heldere groen/blauwe kleur. Voor kinderen ideaal, want het water is meterslang ondiep. Op verschillende plekken in zee tref je de welbekende hangmatten aan, waar je – naast foto’s nemen – ook lekker kunt relaxen.

Door het hele centrum tref je verschillende muurschilderingen aan. Je kijkt je ogen uit, want deze ‘schilderijen’ zijn enorm knap gemaakt.

Holbox kent twee kanten: enerzijds is het een ontzettend ‘simpel’ eiland, anderzijds zijn er een aantal trendy hotspots. Een aanrader is Basico Cocina de Playa, een restaurant in het centrum met een fantastisch design. Hier eet je gerechten met een bijzonder tintje. Een aanrader zijn de pannenkoeken als ontbijt, compleet met frambozen en nutella!

Hoe kom je er?
Elke dag vertrekt er een ADO-bus vanuit het busstation in Playa del Carmen om 09:25 uur. Een kaartje kun je het beste enkele dagen van te voren aanschaffen. Een enkeltje kost 246 pesos. De eindbestemming is Chiquila; vanuit daar stap je op de ferry. De bus doet er ongeveer twee uur over en rijdt over een splinternieuwe weg dwars door de jungle. De ferries gaan vervolgens elk half uur richting het eiland en vice versa. De boottocht duurt eveneens een half uur. Een enkele ferry-ticket kost 140 pesos. De bus vertrekt eenmaal per dag terug richting Playa del Carmen: om 16:00 uur. Ook gaan er bussen naar bijvoorbeeld Cancún.

Tip: kijk op de ferry om je heen, want wie weet spot je een dolfijn!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *