Privé-tour: Ek Balam, Valladolid & cenote

Treed letterlijk in de voetsporen van de Maya’s, want je mag zelf op de tempels van Ek Balam klimmen! Snuif vervolgens de authentieke cultuur in het kleurrijke en koloniale stadje Valladolid, waar je nauwelijks toeristen vindt. Even bij komen en verkoeling zoeken? We sluiten de dag af in een prachtige cenote. Ben jij er klaar voor?

ek-balam-maya-ruines

Na vele e-mails met vragen of het mogelijk was of ik mensen privé kon mee nemen en hen de mooiste plekjes van de Riviera Maya te laten zien, heb ik besloten om een aantal mogelijkheden voor privé-tours samen te stellen. Zo leer je Mexico op een leuke manier kennen, zonder dat je de bus deelt met 40 andere toeristen. Wat je krijgt: een Nederlandse lokale tour guide (Roos!) en een Mexicaanse chauffeur die jou hun Mexico laten zien. 

De tour begint met de pick-up bij jouw accommodatie! We beginnen de dag met Ek Balam, een van de meest rustige, maar minstens zo indrukwekkende Maya-tempel als de andere maya-sites in de omgeving. Gek genoeg is deze plek nog niet overspoeld door toeristen, en laten we dat zeker zo houden! Hier kun je ongestoord je gang gaan en de tempels beklimmen, zonder dat iedereen je voor de voeten loopt. Je mag de tempels op eigen houtje verkennen, en zelf bepalen hoe lang jij er bent. 

Vervolgens rijden we naar het koloniale stadje Valladolid, wat op zo’n 25 minuten rijden ligt vanaf Ek Balam. Hier heb je alle tijd om foto’s te schieten, souvenirs te shoppen en rond te neuzen. Neem een kijkje bij de kathedraal of geniet van vers ijs op de plaza. Hier heb je ook de gelegenheid om te lunchen. 

We sluiten de dag af met een verkoelende duik in een prachtige cenote, waar je heerlijk kunt zwemmen.

De kosten van de lunch zijn niet inbegrepen bij de prijs. Tegen het einde van de dag brengen we jullie weer terug naar je accommodatie.

Inclusief 
Pick-up & drop off bij accommodatie
Toegang Ek Balam
Toegang cenote

Exclusief
Lunch en verdere consumptie (reken op circa 10 euro voor de lunch)

Vanaf prijs
*De prijs van deze tour hangt af van het aantal personen. Voor meer informatie, stuur een e-mail naar info@travelmexico.nl

Pack-list
Zwemkleding
Portemonnee
Camera
Zonnebrand
Makkelijke schoenen

valladolid-kathedraal

valladolid cenote zaci

Valladolid in Yucatan

ek-balam-yucatan-mexico

valladolid-plazaGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *