Privé-tour: Cenote, Tulum Maya-ruïnes & La Buena Vida

Begin de dag fris en fruitig met een duik in een cenote die in de jungle ligt, om vervolgens de prachtige Maya-tempels in Tulum te aanschouwen. En als afsluiter? Een fantastische ervaring bij La Buena Vida, een heerlijk plekje aan zee met fantastisch eten.

maya-tulum-ruines

Na vele e-mails met vragen of het mogelijk was of ik mensen privé kon mee nemen en hen de mooiste plekjes van de Riviera Maya te laten zien, heb ik besloten om een aantal mogelijkheden voor privé-tours samen te stellen. Zo leer je Mexico op een leuke manier kennen, zonder dat je de bus deelt met 40 andere toeristen. Wat je krijgt: een Nederlandse lokale tour guide (Roos!) en een Mexicaanse chauffeur die jou hun Mexico laten zien.

We beginnen de tour in de ochtend, waarbij we je ophalen bij je accommodatie. Onze eerste stop zal zijn bij een cenote, waar we in ongeveer 25-30 minuten naar toe rijden. Daar heb je de tijd om lekker te zwemmen en te genieten van het verkoelende water. Wist je dat cenotes door de maya’s worden gezien als heilig water? 

cenote-cristalino-riviera-maya

Wanneer het zwemplezier erop zit, vervolgen we de tour naar de ruïnes van Tulum. Hier proef je een stukje van de oude cultuur die ooit zo levendig was. Wat Tulum bijzonder maakt, is het feit dat de tempels aan zee liggen. Dit was ooit de toegangspoort tot de andere Maya-steden als Ek Balam, Coba en Chichen Itza. Daarnaast is het uitzicht op de helderblauwe zee fantastisch, een plekje om te koesteren.

ruines-tulum-zee

Na onze wandeltocht langs de indrukwekkende ruines, sluiten we de dag af bij La Buena Vida, onze persoonlijke favoriet. Hier geniet je van het prachtige uitzicht op de helderblauwe zee met je voetjes in het zand, en uiteraard heeft dit restaurant een fantastische keuken. En wat je nog meer kunt verwachten: hangmatten, schommels, een zwembad en… boomhutten in de palmbomen! 

labuenavida-akumal-restaurant

Na afloop brengen we je weer terug naar je accommodatie. 

Inclusief 
Pick-up & drop off bij accommodatie
Entrees

Exclusief
Lunch en verdere consumptie

Vanaf prijs
*De prijs van deze tour hangt af van het aantal personen. 

Pack-list
Zwemkleding + handdoek
Portemonnee
Camera
Zonnebrand (in de cenote is alleen biologisch toegestaan)
Makkelijke schoenen

labuenavida-restaurant

cenote-cristalino-mexico

ruines-tulum-oceaan2 thoughts on “Privé-tour: Cenote, Tulum Maya-ruïnes & La Buena Vida”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *