La Buena Vida: een geheime topper

La Buena Vida is zo’n plek die je nooit meer vergeet. Een plek die verstopt is en waar slechts een enkeling van heeft gehoord. Heerlijk gelegen aan de baai van Akumal, hangmatjes tussen de palmbomen, een frisse bries vanuit zee en fantastisch eten. Wat wil je nog meer?!

labuenavida-restaurant

La Buena Vida is een van mijn favoriete plekken om te eten en relaxen. Het restaurant ligt aan het strand en komt dicht in de buurt bij dé ultieme vakantieplek. Het interieur is vrij bijzonder, met vele houtsnijwerken, typische Mexicaanse skeletten en veel verstopte decoratie. De tafels zijn simpel, hout met plastic stoelen. Hier steek je je voeten in het zand, terwijl je geniet onder de schaduw van de palmbomen. Ook niet te vergeten: de hutten in de palmbomen! Geniet van een koud drankje in de top van de palmboom, terwijl je uitkijkt op zee. Wat heeft een mens nog meer nodig?!

labuenavida-akumal-restaurant

Wil je even relaxen? Ga lekker liggen in een van de hangmatten met het geruis van de zee op de achtergrond, of schommel idyllisch tussen twee palmbomen. Of nog beter: neem een plons in het zwembad. La Buena Vida heeft eigenlijk alles in huis om je de hele middag te vermaken. Maar ook niet onbelangrijk; een fantastische keuken..

Ik vind La Buena Vida een van de beste restaurants om te eten. Niet alleen de algehele ervaring is fijn, het eten heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De kaart is daarnaast vrij uitgebreid, zonder dat het te veel is. Je kunt kiezen uit diverse Mexicaanse gerechten, maar ook internationale gerechten. Je kunt er onder andere genieten van heerlijk verse vis, gefrituurde garnalen, hamburgers, vlees, kip, lasagne.. Er is voor ieder wat wils en dat geldt ook voor vegetariërs.

eten-labuenavida

De prijzen van dit restaurant vallen mee. Voor een verse visfilet betaal je zo’n 150 pesos, voor een lasagne 165 en voor kipfilets 140 pesos. Bijna alle gerechten liggen omgerekend tussen den 5 en 15 euro. Natuurlijk is er ook een Happy hour! Vanaf half 5 tot zes is het happy hours en dan zijn veel cocktails en likeurtjes zo’n 40 pesos, dus zeker gebruik van maken!

Het restaurant ligt verstopt in Akumal. Je rijdt de ingang naar het strand helemaal voorbij, een paar kilometer en dan zit La Buena Vida aan de rechterkant. Wij nemen dit restaurant vaak op in onze tours, omdat het een onvergetelijke ervaring is.

labuenavidaGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *