De ideale dagtrip: een bezoek aan Isla Mujeres

Isla Mujeres staat vooral bekend om haar blauwe wateren. Maar dat is niet het enige wat dit eiland te bieden heeft: ontdek de gezellige dorpen, maak een uitstapje naar de turtle farm, maak kennis met de nursesharks en vergeet niet om Playa Norte te bezoeken, het mooiste strand van het eiland.

isla-mujeres-cancunTegenover Cancún ligt Isla Mujeres, een klein, maar prachtig eiland. Het is een van de eilanden waar ik graag kom; inmiddels ben ik zo’n vijf keer naar Isla Mujeres geweest; van excursies tot op eigen houtje. 

Hoe kom ik er?
Er zijn verschillende opties om Isla Mujeres te bezoeken: vanuit Cancun gaan een aantal ferries naar het eiland. Dit duurt ongeveer een half uur. Vanuit Playa del Carmen kun je het beste een bus pakken naar het ADO-busstation in Cancun, om vervolgens een taxi te pakken naar de haven. 

isla-mujeres

Excursie
Misschien nog wel goedkoper en leuker; boek een excursie naar Isla Mujeres! De kosten bedragen ongeveer 70 dollar, inclusief, vervoer eten en drinken de hele dag. Je brengt de dag door op de catamaran die vanuit Cancun vertrekt. Vervolgens ga je snorkelen, in sommige gevallen bij het onderwatermuseum. Daarna is het tijd om het eiland te verkennen, zo kun je bijvoorbeeld een golfkar huren om snel het eiland te ontdekken. Een andere optie is een bezoek aan Playa Norte; het mooiste strand van het eiland! Overigens kun je ook kennismaken met de nursesharks die hier worden opgevangen. Je kunt met ze op de foto terwijl je deze tandloze haai aait. Van deze activiteit ben ik niet zo’n fan, omdat de haaien constant in aanraking met mensen zijn.

Na enkele uren op het eiland keer je met de catamaran terug naar Cancun, maar indien het weer goed is, heb je tijd om aan de spinaker te hangen! Een leuke en avontuurlijke ervaring.

De excursie heb ik meerdere keren gedaan en persoonlijk vind ik het het geld waard. Je bent de hele dag onder de pannen, doet verschillende activiteiten en ziet een van de mooiste eilanden van Yucatan en Quintana Roo. Daarnaast zijn ook de cocktails inbegrepen; met een beetje geluk wordt het een gezellige boottocht! 1 thought on “De ideale dagtrip: een bezoek aan Isla Mujeres”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *