In de jungle: cenote Cristalino

Brrr.. De eerste sprong in het water is even schrikken. Het zoete water in cenote Cristalino is veel kouder dan de Caribische Zee. Maar na een minuutje ben ik er zonder problemen doorheen en geniet ik van het pure water en het prachtige uitzicht op de jungle en de grotten.

cenote-cristalino-mexico

Een klein stukje de jungle in en surprise: een prachtige blauwgroene vlek van helder water, spelende Mexicaanse kindjes en het geluid van tropische vogels op de achtergrond.. Jungle-achtiger gaat het niet worden vandaag.

Cristalino is zonder twijfel één van mijn favoriete cenotes in Quintana Roo en Yucatan. Verscholen in de jungles rondom Playa del Carmen vind je deze parel, waar je een heerlijke frisse duik in kunt nemen.

Cenote Cristalino ligt op zo’n 25 á 30 minuten rijden vanuit Playa del Carmen. Waar vele cenotes vaak erg druk zijn, zoals cenote Eden en Azul, is Cristalino relatief rustig. Daarom kun je hier uitstekend genieten van een relaxte middag of ochtend, zonder dat je deze plek hoeft te delen met honderden andere toeristen.

cenote-cristalino-playadelcarmen

’s Ochtends of eind van de middag is het beste tijdstip om de cenote te bezoeken, om verdere drukte voor te zijn. Het water is heerlijk fris, waardoor je gelijk wakker bent!

Wist je dat het water uit de cenote door de maya’s als heilig wordt beschouwd? Mexicanen geloven dat het water genezende krachten beschikt.. Wie weet!

cenote-cristalino-riviera-maya

Wil jij cenote Cristalino zelf ontdekken? Ga dan mee op tour met Travel Mexico! Klik hier voor meer informatie over de privé-tour die ik regelmatig organiseer, in combinatie met de schildpadden-hotspot Akumal en het toffe restaurant La Buena Vida. Natuurlijk is het ook mogelijk om andere combinatie-tours te doen. Stuur een e-mail naar info@travelmexico.nl voor meer informatie en ik denk met plezier met je mee.

cenote-cristalino-playadelcarmenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *