Hotspot: de lekkerste taco’s eet je bij Celia

Wie Mexico zegt, zegt natuurlijk taco’s. Maar waar eet je de lekkerste? Het aanbod is enorm, van streetfood-kraampjes tot chique restaurants; taco’s vind je bijna overal. Maar de lekkerste eet je bij Celia.

taco-celia-

Celia is een restaurant die gevestigd is in het midden van het toeristisch centrum. Je herkent het aan de rode neonletters ‘In Taco’s We Trust’, en in die van Celia vertrouwen we zeker. Het adres is Calle 10 met 5th Avenue.

Celia-playa-del-carmen-taco's

Vooral de taco’s al pastor zijn een ware hit. Dit is gekruid varkensvlees en de manier van hoe het gemaakt wordt doet denken aan kebab.

Maar Celia heeft meer dan alleen taco’s. Het pita-broodje is mijn favoriet. Omdat na drie jaar hier te worden de tortilla’s soms mijn neus uit komen, zoek ik ook af en toe naar een lekker broodje.

De prijs hangt af van wat je besteld. De taco’s al pastor zijn 21 pesos, terwijl ze op straat vaak rond de 12 pesos kosten. Maar het is het meer dan waard. Let wel op, want de rest van de gerechten zoals de torta’s en de pita’s zijn wel duurder, deze gaan al ruim over de vijf euro.

taco-celia-playadelcarmenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *