Hidden treasure: Xpu-Ha beach

Het is een van die plekjes die je maar net moet weten te vinden, verstopt achter een wirwar van planten en struiken waar slechts enkele zandpaden zich doorheen banen. Maar eenmaal gevonden, dan heb je ook wat. Xpu-Ha is een van de fijnste stranden, waar je een heerlijke dag kunt vertoeven.

xpu-haMaar weinig toeristen weten de weg naar dit strand en juist daarom is het een aanrader. Een handjevol strandtenten bevinden zich aan dit strand: van luxe tot simpel. Je bent in ieder geval voorzien van alle faciliteiten. En het belangrijkste: een hagelwit strand en een fantastische blauwe zee lachen je tegemoet.

Je kunt prima snorkelen voor de kust van Xpu-Ha, maar ook worden er verschillende watersporten beoefend. In vergelijking met de stranden van Tulum en Playa del Carmen is het vrij rustig op het strand.

Hoe kom je er?
Xpu-Ha ligt op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Playa del Carmen. Je reist in de richting van Tulum. Het strand bevindt zich aan je rechterhand. Heb je een huurauto? Dan ga je via een ‘retorno’ naar de overkant van de weg en sla je een van de zandwegen in. In totaal heeft het strand drie verborgen ingangen. Let dus goed op de aanduiding ‘Xpu-Ha Beach’. Om het iets makkelijker te maken: bij een van de ingangen bevindt zich een camping, dit staat ook aangegeven bij de weg. Hetzelfde geldt voor een collectivo: geef aan de chauffeur aan dat je naar Xpu-Ha wilt.

Let op bij het oversteken, want je stapt (als je vanuit Playa del Carmen komt) aan de andere kant van de snelweg uit. Houd er rekening mee dat je vervolgens nog een stukje te voet moet afleggen over het zandpad. Wil je het jezelf makkelijk maken? Neem dan een taxi. Deze zet je direct af bij het strand.

Entree
Bij Xpu-Ha wordt entree geld gevraagd. Het gaat om ongeveer vier euro. Dit is om het strand te kunnen onderhouden. Je zult dan ook zien dat het strand er erg netjes bij ligt.

Tip!
Combineer een dagje strand met een van de cenotes die aan de overkant van de weg liggen. Spring ’s ochtends in het frisse water van cenote Azul of cenote Cristalino. Je kunt natuurlijk ook je stranddag hier afsluiten en het zout afspoelen in dit heerlijke zoete water.

xpu-ha-beach

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *