Eten voor een euro: Chapultepec!

Eten in Mexico hoeft helemaal niet duur te zijn, maar een van mijn budget-favorieten is Chapultepec! Binnen twee jaar tijd heeft deze keten zich heel populair gemaakt bij zowel toeristen als locals.. En niet voor niets, want elk gerecht en (bijna) elk drankje kost 23 pesos, wat omgerekend ongeveer een euro is.

chapultepec-playadelcarmen

Chapultepec opende van oorsprong zijn eerste vestiging in Mexico-Stad, maar is inmiddels ook een begrip in Merida, Cancun en Playa del Carmen. De succesformule zit ‘m voornamelijk in de prijs/kwaliteitsverhouding, want je betaalt slechts 23 pesos per gerecht.

restaurant-chapultepec-playadelcarmen

Maar wat kun je verwachten voor 23 pesos? Denk aan een shrimp-soup (caldo de camaron), mini-hamburgers, porties friet, taco’s, aguachiles, mini-burrito’s en meer! De kaart is over het algemeen vrij Mexicaans en niet super uitgebreid, maar precies genoeg om te genieten van heerlijke ‘hapjes’. Want dat zijn het in feite, kleine hapjes, bijna tapas-achtig.

Niet alleen de gerechtjes zijn 23 pesos, ook voor veel drankjes betaal je hetzelfde bedrag. Corona? Check! Mojito? Check! Dat geldt ook voor frisdranken en andere biersoorten. Voor de iets duurdere drankjes, waaronder Baileys, betaal je 39 pesos. Wist je dat het zelfs mogelijk is om hier een fles (sterke) drank te bestellen, zoals Captain Morgen? Dat kost je ongeveer 350 pesos.

Ik moet zeggen dat voor deze lage prijzen het eten helemaal prima is. Daarnaast is de service over het algemeen goed, en ook niet onbelangrijk: Chapultepec heeft verschillende locaties in Playa del Carmen, waaronder meerdere vestigingen in het toeristengebied. Zo vind je er twee op 5th Avenida, en eentje op 10 Avenida. Maar ook op de la primera calle met avenida 20 zit kun je terecht.

Houd er wel rekening mee dat de prijzen omhoog of omlaag kunnen gaan. Zo begon dit restaurant een anderhalfjaar geleden met de prijs van 19 pesos per gerecht.

chapultepec-playadelcarmen-restaurant

chapultepec-playadelcarmenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *