Doen: De ruïnes van Tulum

Wauw, het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat ik de ruïnes van Tulum heb mogen bewonderen en nu sta ik er weer. Ik was bijna de schoonheid van deze maya-tempels vergeten, maar met de blauwe zee en wuivende palmbomen op de achtergrond maakt deze plek meteen een magische indruk.

ruines-tulum-zee

De ruïnes van Tulum zijn als geen ander, met een indrukwekkende ligging aan zee. Het is dus zeker de moeite waard om een kijkje bij deze ruïnes te nemen, des te meer omdat ze het beste bereikbaar zijn vanuit Playa del Carmen. Met een uur rijden ben je er namelijk al. 

tulum-ruines

Je kunt de ruïnes van Tulum prima combineren met een excursie of bezoek aan een andere maya-tempel, zoals Chichen Itza of Ek Balam. De ruïnes van Tulum zijn namelijk zo anders en kun je met geen enkele andere maya-plek vergelijk in de omgeving. 

ruines-tulum-zee

Een snelle les geschiedenis
Wat de ruïne zo bijzonder maakt, is de 12 meter hoge ligging boven zee. De eerste sporen stammen van zo’n 500 jaar na Christus, maar Tulum bereikte haar hoogtepunt tussen de 12e en 15e eeuw. De maya-site diende niet alleen als religieuze plek; ook werd er handel gedreven. 

maya-ruines-tulum

Kleurrijke kraampjes
Het is overigens ook de moeite om langs de kleurrijke kraampjes te lopen. Dit geeft gegarandeerd kleurrijke plaatjes! Dat is sowieso onvermijdelijk, aangezien je er niet aan ontkomt om 10 minuten vanaf de parkeerplaats te lopen naar de ingang van de tempels. 

tulum-maya-ruines

Hitte
Houd er rekening mee dat Tulum erg warm is en je het beste dus in de ochtend kunt gaan. Er is namelijk bijna geen schaduw. Verwacht hoe dan ook drukte, want het is een zeer populaire bezienswaardigheid. 

tulum-mayaGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *