Isla Mujeres

Helderblauw gekleurd water… Hoe dichterbij Isla Mujeres in zicht komt, hoe mooier de kleur van het water. Het is net één groot zwembad, waar je zo snel mogelijk in wil springen. Isla Mujeres is voor iedereen: rustzoekers, feestvierders en gezinnen. 

Isla Mujeres betekent letterlijk het vrouweneiland. Je bereikt het al met circa 20 minuten varen vanaf Cancún. Het eiland zelf stelt niet zo veel voor en de toeristen die je tegenkomt komen voornamelijk voor een dagje uit vanuit het vasteland. In de ‘hoofdstad’, eveneens Isla Mujeres genaamd, tref je een aantal winkels en restaurants.

Scheur het eiland rond
Een leuke en handige manier om kennis te maken met Isla Mujeres is per golfkar. Gemakkelijk rijd je door de steden en binnen no time heb je grote delen van het eiland ontdekt. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon een taxi te nemen als je je wilt verplaatsen. 

Beachlife
Toch zijn het vooral de stranden en de snorkel-mogelijkheden die Isla Mujeres tot een aantrekkelijke bestemming maken. Het water heeft een fantastisch blauwe kleur en is kristalhelder. Het mooiste strand van Isla Mujeres is Playa Norte; een langgerekt wit zandstrand vol wuivende palmbomen. Hier zijn overigens genoeg voorzieningen om een dagje te vertoeven, waaronder strandtentjes, ligbedjes en parasols. 

Do it!
Waterexcursies te over, want je kunt vanaf verschillende punten op het eiland een boot- of snorkeltocht maken. Daarnaast kun je ook een Whale Shark Tour doen, maar dit kan alleen in het juiste seizoen: vanaf juni tot half september.