Isla Holbox

Stel je voor: een wit strand, een meterslange heldere, ondiepe zee, wuivende palmbomen en geen verkeer. Een paradijselijke plek waar je ontsnapt aan de drukte en volledig tot rust komt. Welkom op Isla Holbox.

Holbox ligt, in tegenstelling tot Playa del Carmen, aan de Golf van Mexico. De kleur van het water is daardoor ook lichter, tegen groen aan. Echter is het water nog steeds erg helder. Ook is de zee tientallen meters ondiep, waardoor het ideaal is voor kleine kinderen.

On the road
Over Isla Holbox wordt vaak gezegd dat er geen verkeer auto op het eiland te vinden is. Helaas is dit niet waar. Het goede nieuws is dat het alleen om kleine vrachtwagens gaat die producten komen afleveren. Auto’s in privé-bezit zul je hier niet snel aantreffen. Het eiland verkennen doe je dan ook op verschillende manieren. Veel kun je lopen, maar doe je dit liever niet, huur dan een fiets en waai lekker uit op het strand. Toch is er een oplossing voor het gebrek aan auto’s: golfkarretjes! Huur er zelf een, of pak een golfkar-taxi. 
De wegen op Isla Holbox zijn niet geasfalteerd, maar zijn van zand. Loop dus lekker op teenslippers of andere comfortabele schoenen.

Eten
Er zijn genoeg leuke eettentjes, van typisch Mexicaans tot Argentijnse grills en natuurlijk ontbreken pizzeria’s ook niet.

Hotels
Veel hotels liggen aan het strand. Niets is prettiger dan ’s ochtends je accommodatie uitlopen en gelijk met je voeten in het strand te staan. Wil je Holbox écht ervaren, kies dan zeker voor een accommodatie aan het strand.

Let op!
Neem contant geld mee. De pinautomaten op het eiland zijn schaars. De enkelen die er zijn, worden al snel leeg gehaald, accepteren geen maestro of geven alleen dollars.