Casa Malca: in de sporen van Pablo Escobar

Aan het einde van de strandweg in Tulum staat het indrukwekkende Casa Malca; het voormalige ‘vakantiehuisje’ van Pablo Escobar. Vandaag de dag is de enorme villa omgetoverd tot een luxe hotel, waar je nog steeds de sporen van Pablo Escobar terug vindt. 

Casa Malca

Ook Pablo Escobar heeft zijn sporen nagelaten in Mexico. De Colombiaanse drugsbaron stierf in 1993 en daarmee de glorieuze dagen in Tulum ook. Totdat in 2012 de New Yorkse kunstverzamelaar Lio Malca de villa opkocht en het omtoverde tot een luxe boutique hotel.

Wat een uitzicht!
Tegenwoordig is het hotel prachtig en zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer je in Tulum bent. Het voormalige huis van Pablo Escobar bevindt zich tussen een prachtig stuk strand en een uitgestrekte jungle, waardoor het uitzicht vanuit elk punt in het huis fantastisch is. 

Hoe kom je er?
Casa Malca ligt helemaal aan het einde van de ‘toeristische strandweg’ in Tulum; je gaat alle hotels, resorts en restaurants voorbij, totdat je bijna bij de ingang van Sian Ka’an staat. Zo’n 50-70 meter voor de ingang van het bioreservaat bevindt zich Casa Malca, maar de ingang is niet zo makkelijk te vinden! Laten ze je niet binnen? Vertel dan dat je gaat eten in het restaurant en neem stiekem een kijkje in het huis. Maar voor zover ik weet, is het hotel gewoon open voor publiek, tenzij er een prive-evenement is. 

Overnachten
Wie wil overnachten in Casa Malca, mag daar een aardig bedrag voor neerleggen. Kamers kosten tussen de 500 euro en 800 euro per nacht. Wat je daarvoor krijgt? Een indrukwekkende designroom, kingsize bedden, uitzicht op zee en nog veel meer luxe! 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *