De authentieke Mexicaans keuken vind je in El Hongo

Chilaquiles, verse smoothies en een fijne sfeer: El Hongo biedt heerlijk Mexicaans eten voor een zacht prijsje en juist daarom is dit een van mijn favoriete restaurants! Verstopt in Ejidal, buiten het toeristische gebied, vind je dit kleine geheimpje die ik nu met je zal delen.

el hongoZoals ik al liet blijken is El Hongo een van mijn favoriete plekken voor ontbijt en lunch. Helaas is het restaurant ’s avonds niet geopend, dus kun je er alleen overdag terecht. Vergeet 5th Avenue en trek erop uit om de échte Mexicaanse keuken (en sfeer!) te proeven, want El Hongo biedt verse gerechten die duidelijk met liefde zijn bereid. Mijn favorieten zijn de Chilaquiles, de Mexicaanse omelet en de pan pita, maar er is voor ieder wat wils; pannenkoeken, yoghurt met fruit, spaghetti, tostadas, torta’s, sopa’s, salades etc.

Het menu bestaat uit typische Mexicaanse gerechten, met een klein beetje internationale keuken. 

El Hongo in Playa del Carmen

Koffieliefhebbers moeten de frappuccino proberen! In een grote mok krijg je een fikse koffie inclusie chocola en slagroom, gereserveerd met een rietje gemaakt van bamboo. Hetzelfde geldt voor de smoothies; afhankelijk van het fruit wat ze op het moment in de keuken hebben, kun je zelf je smoothie of verse sap samenstellen met yoghurt, water of melk. 

El Hongo Mexicaanse keuken

Atmosfeer
El Hongo is relaxed, losjes en vooral een gezellige bij elkaar geraapte boel. Zo staat er een boekenkast, hangen er vrolijke paraplu’s in de lucht en zijn de tafels ‘gedekt’ met een oud Mexicaans loterijspel. De laatste keer was er zelfs een tapdansles aan een groepje kleuters! De authentieke ervaring zelf maakt dit tot een van mijn favoriete plekken.

El Hongo

El Hongo sfeer

Wat kost dat?
Ik vind El Hongo erg goedkoop, zeker voor de kwaliteit die het restaurant biedt en de liefde en tijd die gestoken wordt in de gerechten. Voor een flink bord pannenkoeken ben je 50 pesos kwijt (2,30 euro), voor een rijkelijk belegde omelet betaal je zo’n 60 pesos (2,80 euro) en verse smoothie in een groot glas kost je 35 pesos (1,60 euro).

Hoe kom je er?
De handigste manier om El Hongo te bereiken is per taxi, maar dit hangt natuurlijk af van waar je verblijft. Het adres van El Hongo is Calle 19 Sur, tussen Calle Diagonal 80 en Calle 85 Sur. Maar stel Google Maps vooraf in, zodat je niet de fout in kunt gaan.

Openingstijden
El Hongo is van dinsdag tot zaterdag open vanaf 09.00 uur ’s ochtends tot 17.30 ’s middags. Op zondag sluit het restaurant iets eerder haar deuren; om 13.00 uur en op maandag is El Hongo gesloten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *