7 tinten blauw: het paradijsje Bacalar

Wauw, die kleuren! Gek genoeg was ik nog niet eerder in het mooie Bacalar geweest, maar de tijd was eindelijk aangebroken. Maar liefst 7 prachtige kleuren blauwgetinte kleuren heeft dit meer, op zo’n 3 uur rijden vanuit Playa del Carmen.

bacalar-quintana-roo

Bacalar heeft me in positieve zin verrast. Ik wist dat het meer prachtig moest zijn, maar dat het zo bijzonder zou zijn had ik niet verwacht. Daarnaast is er nog een fijne bijkomstigheid: er komen nauwelijks toeristen! Op een handje vol buitenlanders na, waren het vooral Mexicaanse toeristen die de plek bezochten. Groot voordeel, want het is nergens echt druk en je kunt de mooiste foto’s nemen.

Bacalar-mexico-meer

7 tinten blauw
Het meer kent verschillende cenotes, die in het water liggen. Dit zorgt grotendeels voor de verkleuring van het meer; er zijn donkere plekken en juist prachtig helderblauwe plekken. Mij deed het erg denken aan Punta Allen in Sian Ka’an. Houdt er rekening mee dat Bacalar een meer is en dat het zoetwater betreft.

bacalar-quintanaroo

Bereikbaarheid
Helaas ligt – net als veel andere plekken rondom de Riviera Maya – Bacalar wel op een paar uur rijden. Je bent bijna 3 uur onderweg, maar dan heb je er ook wel wat voor terug! Je kunt er ook voor kiezen om in Bacalar een nachtje te blijven slapen, maar eerlijk gezegd niet langer dan dat. Het stadje is erg klein en het meer heb je eigenlijk na een dag wel gezien. Desalniettemin is het nog steeds erg de moeite waard om deze plek te bezoeken, met de bus of per excursie.  

bacalar-lake-mexico

Het is wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat, ondanks dat Bacalar vrij klein is, je je niet zo gemakkelijk kunt verplaatsen. Het meer ligt namelijk op best een stukje rijden van het centrum. Als je dit op eigen houtje doet, zul je dus vaak taxi’s moeten nemen. 

Bacalar-mexico

bacalar-quintanaroo-mexicoGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *