5 x de meest gestelde vragen over Mexico

Bijna elke dag ontvang ik mailtjes en berichtjes met vragen over een vakantie naar Mexico. En die antwoord ik met plezier, want daar is www.travelmexico.nl tenslotte voor bedoeld. Ik zie regelmatig dezelfde vragen voorbij komen, van hoe veilig Mexico is als vakantieland tot all inclusive boeken of niet, en daarom schrijf ik dit ‘meest gestelde vragen’ artikel voor jullie.

isla-holbox-mexico

1. Veiligheid

Ronduit de meest gestelde vraag die ik krijg betreft veiligheid. Dat is niet zo gek, want Mexico heeft niet zo’n best imago. Maar maak je geen zorgen, in de toeristische gebieden is het compleet veilig. Ik zou dus zeggen: ja, Mexico is veilig als vakantiebestemming. Maar dat hangt natuurlijk wel af van waar je bent. Je kunt Playa del Carmen vergelijken met een toeristische stad in Spanje. In de toeristische gebieden gebeurt sowieso vrij weinig. Je kunt in Playa del Carmen dus gewoon probleemloos over straat, ook als vrouw. Let natuurlijk wel altijd even op in het buitenland, maar dat geldt voor elke vakantiebestemming. Taxi’s kun je overigens gewoon nemen, maar het is handig om vooraf de juiste prijzen te weten zodat de taxichauffeurs er niet wat extra pesos bij op snoepen.

2. All inclusive of niet?

Dit hangt in principe af van hoe jij je vakantie wilt inrichten. Wil je bijvoorbeeld alleen maar relaxen en nauwelijks iets ondernemen? Dan is all inclusive natuurlijk prima. Maar wil je meer in het Mexicaanse leven duiken, lekker en goedkoop eten bij gezellige restaurants in het centrum en zelf dingen ondernemen? Kies dan voor een Bed&Breakfast, AirBnB of een hotel met logies en/of ontbijt. Veel touroperators proberen je een pakket te verkopen met all inclusive, maar ik vind Mexico juist heel geschikt om NIET all inclusive te zitten. Om je een idee van de prijzen te geven; je kunt elke dag uiteten bij goede restaurants tussen de 5 en de 15 euro voor een hoofdgerecht. Je hoeft dus helemaal niet zoveel geld kwijt te zijn.

3. Geld opnemen/dollars vs pesos

Allereerst: nooit dollars opnemen of voor dollars wisselen! Alles is in pesos veel goedkoper. Je kunt in bijna elk hotel pinnen, maar ik zou aanraden om geld op te nemen bij CiBanco. Dit is de goedkoopste en in mijn ervaring de meest veilige bank. Je betaalt 17 pesos per transactie + bijkomende kosten bij je Nederlandse bank, meestal is dat rond de 2 euro. CiBanco is een van de weinige banken waar je zonder problemen met een Nederlandse pas kunt pinnen. Je vindt CiBanco’s net buiten Playacar (Plaza Antigua), op 5th Avenue naast het ADO busstation, Avenida 10 met calle 14 (aan de achterkant van Quinta Allegria) en in Centro Maya en Plaza las Americas. Het is altijd aan te raden om op het vliegveld in Nederland of België een paar tientjes om te wisselen voor pesos, zodat je een klein beetje geld hebt bij aankomst.

4. Excursies boeken vs zelf dingen ondernemen

Dat hangt er vanaf wat je wilt. Er zijn een aantal dingen prima zelf te regelen, bijvoorbeeld per Colectivo, taxi of ADO-bus. Denk bijvoorbeeld aan cenote’s die dichtbij liggen, of een dagje naar Cancun. Maar er zijn ook een aantal activiteiten die ik per excursie zou aanraden, bijvoorbeeld Sian Ka’an, Isla Holbox en Chichen Itza.

5. Beste reistijd

Ik krijg veel vragen over orkanen, regen en temperatuur. Het Mexicaanse weer is nog veranderlijker dan in Nederland, dus het heeft weinig zin om vooraf te checken. De beste manier om uit te vogelen of het mooi weer wordt, is ’s ochtends uit het raam kijken. Soms staat er namelijk regen voor de komende dagen, maar dan valt er niets tot nauwelijks, of een heel kort bui’tje. Maak je dus geen zorgen als de voorspellingen slecht lijken, in de praktijk valt het altijd erg mee! Er is in geen jaren meer een orkaan geweest, maar het kan natuurlijk altijd. Het seizoen loopt van juni tot oktober, maar ik denk dat de kans het grootste is in september. Al heb ik er zelf dus nooit mee te maken gehad. Orkaanseizoen is dus een kwestie van dikke pech, maar ik zou er geen rekening mee houden tijdens het boeken.

Heb jij nog andere vragen? Stuur gerust een e-mail naar info@travelmexico.nl!2 thoughts on “5 x de meest gestelde vragen over Mexico”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *